POOLSEL, Сол за басейни за производство на хлор чрез електролиза, сертифицирана BPR 528/2012

POOLSEL, Сол за басейни за производство на хлор чрез електролиза, сертифицирана BPR 528/2012

Нов продукт

35,00 лв

Повече информация

POOLSEL, Сол за басейни за производство на хлор чрез електролиза, сертифицирана BPR 528/2012

Сертифицирана сол за басейни

За професионална и лична употреба

Високо съдържание на NaCl 99,9%

Басейни, горещи вани и SPA

Почистван няколко пъти, не създава мътност

Отговаря на стандарта за третиране на водата в басейна: EN 973:2009 Тип A, EN 14805:2008 Тип 1, Биоцид VO (ЕС) № 528/2012

Много ниско съдържание на сулфат

Не съдържа добавки против слепване

Консултирайте се с инструкциите, предоставени от производителя на вашата система за електролиза на сол за точното количество, което да използвате.

Какво трябва да знаете, преди да купите сол за басейн

Все по-голям брой хора, които имат инсталиран басейн, избират електролиза на сол за дезинфекция на водата в басейна. За добра причина. Процесът на електролиза превръща солта в басейна в хлор, но без неприятната миризма или парене на очите. Резултатът е чиста, сладка вода. Но внимавайте: Не всеки вид сол е подходящ за дезинфекция на басейни. Така че не купувайте каквато и да е сол. 1. Уврежда ли басейна сол по някакъв начин? Европейският стандарт EN 16401 определя изискванията за състав, ниво на чистота и съдържание на влага, на които трябва да отговаря солта за басейни. Това е специално насочено към третиране на водата в басейна с електрохлоратор. Солта трябва да има ниво на чистота най-малко 99,4% NaCl (натриев хлорид). Стандартът определя максималните стойности за метали като мед, желязо и магнезий. Солта не трябва да съдържа добавки като антислепващ агент (E535 или E536) или йод. Неспазването на този стандарт може потенциално да повреди електрохлоратора или да причини петна в и върху резервоара на басейна и оборудването. 2. Тествана ли е солта за басейн за безопасност? Използването на биоциди е строго регулирано в Европа. Биоцидите се използват за неутрализиране на организми. Те включват инсектициди, алгициди, отрови за мишки, дезинфектанти, фунгициди и др. Всъщност солта за басейни (натриев хлорид) не е биоцид, а суровина или суровина за хлор. От 2014 г. този тип „прекурсор“ също е обхванат от Регламента за биоцидните продукти BPR 528/2012. За да се осигури високо ниво на защита на човешкото здраве и здравето на околната среда, този регламент забранява използването на биоциди и прекурсори, които съдържат следните вещества: Канцерогенни, мутагенни и репродуктивно токсични вещества Вещества, които нарушават ендокринната система Устойчиви, биоакумулиращи и токсични вещества (PBT вещества) Силно устойчиви и силно биоакумулиращи вещества В съответствие с Регламента за биоцидите, солта за басейни е щателно тествана за безопасност и следователно може да се използва с увереност. Използването на нерегистрирана сол за басейни беше забранено.

В следната категория има още 30 продукта: